Workshops: inhoud

VLAJO – Annemie Colruyt

Annemie Colruyt was oprichter en bezieler van de Heerlijckyt van Elsmeren, een uniek ontmoetingscentrum met gastenkamers voor zowel bedrijven als individuen. Ze ontwikkelde een heel eigen kijk op coaching en ontwikkeling van teams en leiderschap. Ben je benieuwd wat je kan bijleren van deze ondernemer? Sluit dan aan bij deze interessante workshop.

VLAJO – Jessica Van Humbeeck

Jessica Van Humbeeck is de oprichter van “Thee met een verhaal”, een theespeciaalzaak in Oostende, en een webwinkel, waar zij elke thee met passie en expertise proeft, selecteert en samenstelt. Ze verzorgt workshops met professioneel advies voor de horecasector.

VLAJO – Lut Wyers

Lut Wyers is CEO en oprichter van COCOMO, een eventbureau in Hasselt. Als gepassioneerde ondernemer zal ze tijdens haar workshop spreken over ondernemerschap en innovatie.

Oud-leerlingen aan het woord

Ben je benieuwd hoe het leven na de Hotelschool eruit zag voor enkele oud-leerlingen? Welke richting zijn ze uitgegaan, welke successen of tegengeslagen hebben ze ervaren? Welke tips hebben ze voor jullie? De volgende leerlingen komen aan het woord:

-Korneel Cilissen (7BS – Dierendonck)
-Isabelle Vandevoort (7BR – de Kwizien)
-Sanne Offermans (7BR – Zaalmedewerker)
-Bernard Switten (7BR – Student)

7TTR

Een praktijkgerichte modulaire opleiding in reisbegeleiding, local representative en animator. Beschik je over de nodige “gastvriendelijkheid”, ben je communicatief vaardig en kan je enthousiast in teamverband werken… dan kan je zelf een volledige 3-daagse citytrip organiseren en begeleiden. Je leert toeristen verwelkomen op een buitenlandse bestemming (local rep) en je kan hen daar een aangenaam verblijf bezorgen met je aangeleerde animatietechnieken (meertalige presentaties, ballonplooien, grimeren, minidisco, sport, dans, shows,…).

Een 7 weken durende buitenlandse stage in 3 of 4**** resorts, hotels of clubhotels is het sluitstuk en hoogtepunt van de opleiding. Deze door Europa erkende stage in een internationaal entertainersteam opent dikwijls deuren naar een carrière in de sector of kan de motivatie zijn om verdere studies Toerisme aan te vatten.

Academische vaardigheden

Academische vaardigheden zijn vaardigheden die algemeen abstract van aard zijn en die heel frequent gebruikt worden aan hogescholen en universiteiten. In deze workshop wordt er gepeild naar het niveau van jullie vaardigheden én worden er heel wat academische vaardigheden aangereikt. Dit alles om jullie zo goed mogelijk voor te bereiden op verder studeren in een hogeschool of universiteit.

VDAB

Kom je pas van school (en behaalde je al dan niet je diploma) en woon je in Vlaanderen? Dan zijn zijn er heel wat dingen die je in orde moet brengen bij de VDAB. In deze sessie kom je hierover alles te weten!

PXL – Bacheloropleidingen

In deze workshop krijg je een zicht op studeren in het hoger onderwijs, de slaagkansen en succesfactoren, kostprijs, studiepunten en dergelijke. Ook de eigenheid van Hogeschool PXL en een voorstelling van hun departementen en opleidingen worden besproken.

PXL – HBO5 – Graduaat

Je krijgt meer info over HBO5 dat staat voor het hoger beroepsonderwijs (niveau 5). Dit is een onderwijsniveau dat zich situeert tussen het secundair onderwijs (niveau 4) en de bacheloropleidingen (niveau 6). Het maakt deel uit van het hoger onderwijs. HBO5- of graduaatsopleidingen zijn 2- of 3-jarige opleidingen. Aan het einde van een HBO5-opleiding ontvang je het diploma van Gegradueerde. Daarna kun je of gaan werken en/of verder studeren aan een bacheloropleiding (via een vervolgtraject).

7BSO

Tijdens deze workshop geven de praktijkleerkrachten van het 7de jaar je een realistisch beeld over de studierichtingen en wat deze juist inhouden.
Wil je dus een 7de jaar doen of twijfel je nog tussen bepaalde richtingen? Kom dan zeker eens luisteren!

Hotelschool The Hague

Hotelschool The Hague is een internationale hospitality business school in Nederland met campussen in Amsterdam en Den Haag. Het instituut heeft een unieke positie verworven in zowel het onderwijs als in de internationale horeca. Sinds de oprichting is de Hotelschool een internationale school geworden die gespecialiseerd is in hotelmanagement en een vierjarige internationale bacheloropleiding aanbiedt. Deze opleiding is ook beschikbaar als een 2-jarig Internationaal Fast Track-programma.
In deze workshop krijg je hierover meer uitleg.

Defensie

Ben je geïnteresseerd in werken voor het Belgische leger? Rudy Michels vertelt je er alles over tijdens deze workshop.

Politie LRH

Hoe kan je een loopbaan bij de politie starten, en wat moet je hiervoor doen? Je hoort het van Erik Theuwissen van Politie LRH.

Tom Reekmans (enkel 6TT&7TTR)

Tom Reekmans is cultuurgids bij “Anders dan anders”, een reisorganisatie gespecialiseerd in originele en complete reizen, waarbij het ontdekken van de eigenheid van het land centraal staat. China, Mongolië, de Himalaya, … het zijn maar enkele specialiteiten van Tom Reekmans. Tijdens deze workshop neemt hij je mee in zijn professionele wereld.

Duaal leren

Ben jij geïnteresseerd in een combinatie van leren op school en leren op de werkvloer? Wil je weten of je kan kiezen voor een duaal systeem, welke opleidingen er zijn, en wat het precies inhoudt? Schrijf je dan in voor de workshop Duaal leren. De heer Haegdorens vertelt je er alles over.

Programma

De studiekeuzedag begint om 8.30u. De leerkrachten brengen jullie naar de Zandberg.

We starten de dag met een woordje van jullie directeur, de heer De Lahaye.

Om 8.45u ontvangen we mevrouw Lut Wyers. Zij zal tijdens het plenair gedeelte uit de doeken doen hoe jullie van een “fixed mindset” kunnen groeien naar een “groeimindset”.
Lut Wyers is CEO en oprichter van COCOMO, een eventbureau in Hasselt. Naast een gepassioneerde ondernemer, is zij ook schrijver van het boek “Naar een nieuwe mindset”. Ze reist doorheen heel Vlaanderen om te spreken over ondernemerschap, creativiteit en innovatie.

Om 10.05u hebben jullie gewoon speeltijd, tot 10.15u.

Korte workshops
Jullie eerste keuzeworkshop begint om 10.15u en duurt tot 11.05u (belsignaal).
De tweede workshop begint om 11.05u en duurt tot 11.55u.

Lange workshops
Indien je voor een lange workshop kiest, blijf je van 10.15u tot 11.55u bij dezelfde spreker.

Na 11.55u gaat de lesdag gewoon verder zoals gewoonlijk.

Workshops: praktisch

Workshops kiezen

  1. Kijk goed uit welke groep je moet kiezen.
    Er zijn clusters voor 6TSO & 7BSO, en aparte clusters voor 6BSO.
  2. Je kan kiezen voor 2 systemen:
    – Ofwel kies je voor 1 lange workshop uit cluster 3.
    – Ofwel kies je voor 2 korte workshops: eentje uit cluster 1 en een andere workshop uit cluster 2.
  3. Let op! Heb je vorig jaar al deelgenomen aan de Studiekeuzedag? Verzeker dan dat je geen workshop kiest die je al eens gevolgd hebt!

Overzicht workshops